Checklist verhuizen

Gelukkig verhuizen we in ons leven maar enkele keren, sommige mensen iets vaker, maar over het algemeen  wonen we veel jaren in hetzelfde huis. Als het dan toch zover is dat er verhuisd gaat worden dan krijg je met een heleboel zaken te maken die ineens geregeld dienen te worden.

Belangrijke zaken zoals, het inlichten van de bank, verzekeringsmaatschappij en eventuele abonnementen. Maar ook punten die we in alle drukte zomaar zouden vergeten zoals, verhuisverlof aanvragen op je werk of het aanvragen van een eventueel benodigde parkeervergunning op het nieuwe adres.

Je moet aan een hoop denken, het is dan ook slim als je een checklist maakt en die dagelijks update.

Checklist op datum zetten

Een checklist kan uitgebreid of kort zijn. Als het maar voldoet aan jou eisen en als de meest belangrijke zaken er op staan. Zodra je weet welke datum je naar de andere woning gaat verhuizen kun je gaan beginnen met het opstellen van de lijst.

Je zou ook al kunnen beginnen als je de sleutel van de woning in ontvangst neemt. Want zodra je de sleutel heb kan je zaken als post al in orde laten maken. De checklist kan je het beste op datum zetten waardoor je elke dag kan zien waar je bent en wat er nog moet gebeuren.

Vink ook af wat al gedaan is. Er zijn natuurlijk honderden dingen die moeten gebeuren voor de verhuizing maar hier noemen we enkele belangrijke.

Huur opzeggen – woning in verkoop doen

Zodra je de datum van de verhuizing weet dan is het zaak dat je de verhuurder van je huidige woning inlicht. Doorgaans heb je een opzeg termijn van een maand maar dit kan verschillen per verhuurder. Als je een koop woning hebt dan zet je die te koop zodra je weet of je een nieuwe woning hebt.

Inlichten nuts voorzieningen

Je wilt geen moment zonder internet zitten dus is het verstandig er voor te zorgen dat je op het nieuwe adres online kan zodra je verhuisd. Licht ook het energiebedrijf in en alle verzekeringen.

Post

In de eerste plaats licht je alle instanties in waar je post van ontvangt. Hiervoor zijn speciale verhuis services beschikbaar. Je kan daarnaast ook gebruik maken om post die nog op je oude adres wordt bezorgd tijdelijk naar je nieuwe adres te laten bezorgen.

Verhuis bedrijf regelen

Je kan online verhuisbedrijven met elkaar vergelijken. Spreek af wat je zelf wilt doen en wat zij kunnen doen.

Oude spullen weg doen

Veel mensen kunnen geen afstand doen van oude spullen, ook al worden die nooit meer gebruikt. Een verhuizing is een ideaal moment om toch maar eens flink schoon schip te maken.

Informeren scholen, huisarts, tanddarts, etc

Het informeren van onder meer de tandarts en de huisarts zijn slechts enkele van de vele instanties die je moet inlichten. Zet op je checklist overal een datum bij.