Verhuisdozen

De voorbereidingen die je moet treffen voorafgaand aan het verhuizen naar je nieuwe woning zijn niet mis. Er zijn veel zaken waar je aan moet denken maar een van de meest intensieve is wel het inpakken van je spullen.

Serviesgoed, bestek, foto’s, kleding, je hele huis en veel herinneringen verdwijnen tijdelijk in dozen. Maar waar haal je die dozen eigenlijk vandaan?

Gewone dozen vaak ongeschikt voor verhuizen

Veel mensen proberen het verhuizen zo goedkoop mogelijk te houden door dozen bij de supermarkt te halen.

Dat kan in sommige gevallen een optie zijn maar je moet beseffen dat die dozen vaak niet geschikt zijn om meerdere keren te gebruiken of voor het vervoeren van zware dingen.

Stevig en sterk

Een verhuisdoos dient in de eerste plaats stevig te zijn. De bodem van een verhuisdoos is bij voorkeur extra verstevigd zodat de spullen die je er in doet er niet zomaar doorheen zakken. Daarnaast is het belangrijk dat een de dozen die je voor het verhuizen van je spullen wilt gebruiken zoveel mogelijk dezelfde maat hebben.

Dat is efficiënt met stapelen bij het inpakken, tijdens het verhuizen zelf en bij het uitpakken in de nieuwe woning. Dozen die aan deze eisen voldoen zijn de speciale verhuisdozen die je bij onder meer de grote bouwmarkten kan kopen.

Pak niet te zwaar in

Een vergissing die veel mensen nogal eens maken bij het inpakken van hun spullen in dozen is dat zij te grote dozen gebruiken waardoor de kans bestaat dat je die dozen te zwaar maakt. Speciale verhuisdozen hebben een handzame maat en je loopt veel minder kans dat je de doos te zwaar inpakt.

Uiteraard is het wel zo dat als je een doos vol pakt met boeken de doos alsnog te zwaar kan worden. Beter is het om de boeken over twee dozen te verdelen en de loze ruimte op te vullen met lichte kleding.

Handig en handzaam

Bij de meeste Nederlandse bouwmarkten zoals, Praxis en Gamma, kun je handzame verhuisdozen kopen die stevig en sterk genoeg zijn om al je spullen in te verhuizen. Het handige aan die dozen is dat je ze na gebruik vaak weer gewoon kan terug vouwen zodat je ze later nog eens kunt gebruiken.

De inhoud van deze dozen is vaak 50 liter en kan je kopen per 10 stuks. De gemiddelde prijs voor een set van 10 dozen ligt op 25 euro.

Je kan ook verhuisdozen online kopen. Vaak kan je daar aantrekkelijke deals vinden die goedkoper zijn dan de dozen bij de bouwmarkten. De prijs van een verhuisdoos online wordt lager naarmate je er meer bestelt.

Bij 50 dozen kan de stuks prijs dalen tot ongeveer 70 cent. Daarnaast kan je online ook dozen in verschillende afmetingen vinden. De grotere verhuisdozen zijn doorgaans gemaakt voor het vervoeren van kleding.

En als je toch online aan het zoeken bent kan je meteen beschermende noppenfolie en een rol stevige kleef folie bestellen. Noppenfolie kan je gebruiken om serviesgoed en fotolijstjes mee in te pakken. De stevige kleef folie is reuze handig om onder meer meubilair en de koelkast mee in te tapen. Hiervoor kan je terecht bij onder meer Bol.com.