Verhuistips

Wat leuk dat u een nieuwe woning heeft kunnen vinden. Nu is het natuurlijk van belang dat uw verhuizing snel, vlot en vlekkeloos verloopt.

U kunt natuurlijk een verhuisbedrijf het van A tot Z helemaal laten regelen. Helaas, kan de prijs dan abnormaal omhoog schieten.

Wij helpen u graag met het verlagen van uw verhuiskosten door het toepassen van deze simpele maar zeer effectieve tips.

Lijstjes maken

Een verhuizing is vooral iets dat wij doorgaans heel erg spannend vinden. Maar er komt ook een hoop gedoe bij kijken en juist dat kan voor veel stress zorgen. Om er voor te zorgen dat je met zo min mogelijk druk en frustratie het verhuis proces doorkomt is het van belang dat je een checklist maakt.

Een lijst waarop je alles noteert dat moet gebeuren. Maak hierbij niet de fout door een ellenlange lijst te maken waar allerlei dingen door elkaar heen staan.

Je kan het beste de checklist onder verdelen in een paar verschillende lijstjes. Zo kan je bijvoorbeeld een lijst maken van alle instanties die moeten worden ingelicht. En een lijst van spullen die je niet wilt meenemen, of juist wel.

Begin tijdig met voorbereiden

De meeste druk en stress ontstaat door het niet goed plannen van zaken. Maak handig gebruik van elk vrij uurtje en werk langzaam naar de verhuisdatum toe.  Maak niet alleen een lijst maar zet overal een datum bij.

Daarnaast is het belangrijk dat je tijdig begint met het afwerken van die lijst. Je kan bijvoorbeeld al beginnen met het inpakken van spullen ver voordat de werkelijke verhuizing plaats vindt.

Het inpakken duurt namelijk doorgaans veel langer dan van te voren is verwacht. Je kan dan ook meteen beslissen of je van bepaalde spullen afstand doet in plaats van ze mee te verhuizen.

Zomer geen goed jaargetijde om te verhuizen

Iets waar je niet meteen aan denkt als je een andere woning hebt gekocht of hebt toegewezen gekregen is het jaargetijde waarin verhuisd gaat worden. Als je er voor kiest om een verhuisbedrijf al het werk te laten doen dan mag je er van uit gaan dat zij er aan gewend zijn om in de zomerhitte met zware spullen te sjouwen.

Maar als je van plan bent om zelf heen en weer te gaan rijden en tillen dan kan jet beste de zomer mijden. Zwaar werk en zomerhitte gaan namelijk niet goed samen.

Het voorjaar en het vroege najaar zijn de beste verhuis momenten.

Nummer de dozen

Het is misschien een beetje overbodig te melden maar een goede organisatie is het halve werk. Je kan het je niet voorstellen maar er zijn mensen die op de dag van het verhuizen weinig tot niets hebben voorbereid.

Dat is vragen om stress natuurlijk. Zo is het verstandig om van te voren even de maten van de deuren en je grote spullen op te meten. Dan weet je of het er door kan.

En bij het inpakken van je spullen in dozen kan je dit het beste per kamer doen. Zo houd je alles overzichtelijk. Een extra tip is om elke doos te voorzien van een nummer. Zo weet je zeker dat je alles hebt.